Ik was al een tijdje op zoek naar een handige dag rugzak voor een lange wandeling of een leuke geocache dag tocht. Bij de Decathlon kocht ik de Quechua FORCLAZ 22 AIR, lees hier verder wat ik van deze rugzak vind.

Ontworpen voor: wie dagtochten maakt, bij elk soort weer (warm weer, regen …). Gewicht is verdeeld over de schouderriemen en heupgordel, luchtige rug, veel opbergmogelijkheden (zakken, heupgordel, netzakken, vak voor waterzak, …), regenhoes: een complete rugzak voor trekking. (bron: decathlon.nl)

Quechua Forclaz 22 air 1

Ik vond de Quechua FORCLAZ 22 AIR er meteen leuk uit zien toen ik hem zag. Met zijn 22 liter is hij niet heel erg groot, maar tot nu toe heb ik nog steeds alles mee kunnen nemen tijdens dag tochten. Ook heeft hij een handige regenhoes waar je gemakkelijk aan de onderkant bij kan.

IMG_5557

Ik koos de Quechua FORCLAZ 22 AIR omdat hij een opberg vak in de heupgordel heeft en een cool systeem op de rug. Over dit cool systeem ben ik erg tevreden, hierdoor heb je geen zweet rug tijdens het wandelen. De rugzak zelf is niet zwaar, maar na het inpakken word hij natuurlijk wel zwaarder. Dit is geen probleem want het gewicht word goed verdeeld en ik voel nauwelijks dat ik hem draag.

Quechua Forclaz 22 air 2

Deze rugzak heeft handige net vakken aan de zijkant voor bijvoorbeeld een water fles, maar je kunt ook gebruik maken van een waterzak. Hiervoor is een vak aan de binnenkant en een uitgang voor je water slang.

Zoals je leest ben ik heel erg tevreden met de Quechua FORCLAZ 22 AIR. Als ik een nadeel zou moeten noemen dan zal het gebrek aan extra vakjes zijn. Ik vind kleine vakjes altijd handig om spulletjes in op te bergen.

De Quechua FORCLAZ 22 AIR was te koop bij Decathlon en koste €34,95, helaas is hij nu niet meer te koop. Wel hebben ze verschillende ander dagrugzakken te koop.