Magnetic Pickup Tool

Dit is de eerste review op mijn blog over een hele handige tool die je kan gebruiken tijdens het geocachen. Het is een uitschuifbare stok met een magneet op het uiteinde: de Magnetic Pickup Tool.

Magnetic Pickup Tool 2

Deze tool wilde ik al een tijdje. Ik had namelijk een cache in de buurt gezien waar je hem voor nodig had. Op internet stond dat de magneet een kracht heeft van ongeveer 4 kg en de lengte uitschuifbaar is tot 78 cm, precies wat ik nodig had.

Toen de magneet tool thuis werd bezorgd kon ik helaas niet gelijk naar de geocache toe om hem uit te proberen. Dus toen heb ik hem eerst maar eens uitgeprobeerd op alles in huis dat magnetisch was. Hij werkte heel goed, dus ik kon niet wachten om naar de cache te gaan.

De geocache die ik wou loggen was een buis met alleen aan de onderkant een opening. De cache hing met een magneetje bovenin de buis. Ook zat er een magneet aan de onderkant van de cache zodat, als ik de Magnetic Pickup Tool in de buis stopte, de cache bleef plakken. Een erg makkelijke manier om een geocahce in het zicht te verstoppen waar mensen zonder tool niet bij kunnen. Het terug plaatsen van de cache ging ook gemakkelijk, ik had de tool omgekeerd en de cache terug naar boven geduwd.

Ik met de toolDe tool past gemakkelijk in je tas omdat hij inschuifbaar is. Ook heb ik hem uitgetest om te ‘magneet vissen’ hiervoor werkt hij ook erg goed, multifunctioneel dus.

Zelf wil ik nu ook nog een cache verzinnen waarvoor je een Magnetic Pickup Tool nodig hebt. Ik vind het een leuke en muggle veilige manier om te verstoppen.

Ik ben erg tevreden met deze tool, ik kocht hem voor €6,90 op geocachingshop.nl.