Premium memberNog niet zo lang geleden ben ik premium member op geocaching.com geworden, dit heeft natuurlijk een heleboel voordelen. Maar wat betekend het premium membership nou echt voor mij…

Een tijdje geleden toen ik mijn mail las stond er ineens een mailtje van Geocaching in mijn inbox met als titel: ‘You’ve Received a Groundspeak Gift Membership!‏’. Het membership (voor 12 maanden) heb ik van mijn vader gekregen en ik ben er heel erg blij mee. Natuurlijk wou ik nu zo snel mogelijk de premium member only geocaches doen.

premium_member_karte_-_12_monate_geocaching_mr

Op Walcheren (Zeeland) zijn er veel geocaches die alleen voor premium members beschikbaar zijn. Ongeveer een half jaar geleden hebben een aantal cache owners al hun caches veranderd zodat ze alleen nog maar voor premium members beschikbaar zijn. Waarom ze dit gedaan hebben weten we niet, misschien vonden ze dat de caches te snel kapot gingen of willen ze gewoon dat iedereen premium member word, maar ik denk niet dat ze hun caches nog terug gaan veranderen. Ook zijn deze cache owners de mensen die het meeste nieuwe geocaches leggen, dus alles wat er bij kwam konden wij ook niet zoeken. We hadden dus nog maar weinig mogelijkheden om op Walcheren te geocachen zonder het premium membership, daarom ben ik heel blij dat we nu weer aan de slag kunnen.

WeeklyMailer_101712_vFinal_LGAls je premium member bent kan je ook een ‘Instant Notification Service’ aanzetten, hierdoor krijg je een berichtje als er nieuwe geocaches online komen. Dit is leuk als je first to find wil zijn. Ook kan je gebruik maken van ‘Custom Searches’ hiermee kan je veel specifieker zoeken en dit maakt een geocache trip plannen veel gemakkelijker. Iets dat het plannen van je trip ook makkelijker maakt is de: ‘Discover Caches Along a Route’ optie. Als laatste kan je ook nog ‘Bookmark lists’ maken, waarmee je geocaches kan groeperen hoe jij dit gemakkelijk vind. Al deze opties staan uitgelegd op geocaching.com.

Ik ben van plan om zo veel mogelijk geocaches te vinden, en zeker ook de caches die voor premium members only zijn. Naast studeren is dit soms een beetje moeilijk plannen, maar natuurlijk heb ik soms ook ontspanning nodig.