Mijn ouders hebben sinds 2009 een eigen huis in Frankrijk. Dit is een plek waar ik volledig tot rust kan komen. Wanneer ik naar een nieuwe vakantiebestemming ga kom ik eigenlijk nooit helemaal tot rust. Dit komt omdat ik in de korte tijd dat ik op deze bestemming ben altijd alles wil ontdekken. Bij het huis van mijn ouders is dit niet zo omdat ik altijd volgend jaar weer terug kan komen. In dit artikel deel ik een aantal foto’s van mijn ouders hun huis.


LePaysBas 3

Er is al erg veel veranderd aan het huis sinds 2009. De binnenkant was als eerste af, zodat we konden slapen, douche en koken. Maar eigenlijk is het een echt buitenhuis; zeker in de zomer kom ik alleen maar binnen om te slapen en voor de wc. Aan de achterkant van het huis is een grote veranda waar je op warme dagen heerlijk kunt zitten.

LePaysBas 8
LePaysBas 9

De veranda is erg groot en functioneert als een tweede woonkamer. Aan de rand staat een grote stenen BBQ, die erg veel gebruikt wordt in de zomer. Ook als het regent kun je gemakkelijk onder de veranda blijven zitten, omdat het vaak niet koud is als het regent in de zomer.

LePaysBas 10
LePaysBas 6

Ook stroomt er een riviertje in de achtertuin, dit is de afscheiding tussen de tuin en de koeienwei. Het is erg leuk om de koeien te zien grazen. De tuin is heel ruim en in de zomervakantie hebben we er een groot opzetzwembad in staan.

LePaysBas 5
LePaysBas 4

Achterin is er ruimte voor meerdere auto’s om te parkeren en er is ook een garage. Er staan meerdere fruitbomen en bessenstruiken in de tuin. Ook staan er mooie planten. Het huis was vroeger een watermolen die noten tot olie maalde. Daarom ligt er in de tuin een molensteen, daarnaast hebben we een hazelnotenboom geplant.

LePaysBas 2
LePaysBas 7

Zoals je ziet ligt het huis in het dal. De laatste verbouwing was de garage. Op de bovenstaande kun je zien dat het hout aan het dak nieuw is. Nu kan het gehakte hout onder het verlengde dak worden opgestapeld. Er is binnen namelijk een open haard die in de winter vaak brand. Ook hebben we buiten een vuurplaats en een terrashaard op de veranda, deze steken we aan als het ’s avonds kouder word.

Mocht je meer foto’s van mijn ouders hun huis willen zien kijk dan eens op lepaysbas.nl.