Op 20 April was het weer tijd voor een paalkampeer-avontuur. De bestemming was paalcamping Klinkenbelt; een erg mooie locatie op de Sallandse Heuvelrug waar je kampvuur mag maken. Deze keer namen we iemand mee die nog nooit op een paalcamping geslapen had. Omdat het haar eerste keer was en omdat het mooi weer was nam ik een verrassing mee het bos in; ingrediënten om cocktails te maken :)

Eenmaal aangekomen op paalcamping Klinkenbelt hebben we als eerste onze stoeltjes uitgeklapt en cocktails gedronken. Anders zou het ijs namelijk nog verder smelten en dat zou natuurlijk zonde zijn. Ik vind zo iets als cocktails maken in het bos erg glamping, de luxe die je voor jezelf maakt terwijl je alleen maar een backpack bij je hebt.  Na een verfrissende mojito hebben we ons kamp opgebouwd en maakten we ons klaar om lekker te BBQen op het kampvuur.

Tijdens dit paalkampeer-tripje had ik alleen mijn backpack bij me (en een tasje met de ingrediënten voor de cocktails, maar die telt niet mee :P). Mijn backpack had te zwaar geweest om een dag mee te wandelen, maar de 10 minuten lopen vanaf de auto naar de paalcamping kon ik er comfortabel mee overbruggen. Hieronder een lijstje wat er allemaal in mijn backpack zat.

Paklijst:

 • Hennessy Hammock; Hangmat, Underquilt, Tarp
 • Isolatiematje, Wollen (kampvuur)deken
 • Sierra Designs Winter Slaapzak, Thermarest Kussentje, Lakenzak
 • Mokje (2), Zakmes, Bord, Bestek
 • Kelly Kettle
 • Lichtgewicht Stoeltje
 • Grand Trunk Lichte Hangmat
 • Heupflesje, Waterzak met 2 liter water
 • Leesboek
 • Slaapkleding, Wandelschoenen, Softshell, Sokken, Teva Sandalen, Buff, Broek, Shirt
 • Telefoon, oplader, Xtorm Powerbank, Xtorm Zonnepaneel, Hoofdlampje
 • Toilettas

Ik had twee nieuwe items mee op dit paalkampeer-tripje; een lichtgewicht stoeltje en de Grand Trunk lichte hangmat. Over het stoeltje zal ik later nog een apart artikel schrijven, maar de hangmat wil ik graag hier al laten zien. Want je denkt vast; ‘Wat moet ze met twee hangmatten tijdens het kamperen?’, dus dat zal ik jullie vertellen :) Mijn Hennessy Hammock is voor mij meer bedoeld om in te slapen, met het vaste muskietennet en de tarp erover sluit je je echt af van de wereld. De nieuwe hangmat van Grand Trunk is klein en licht en hang je makkelijk en snel ergens op, ideaal dus om lekker een boekje in te lezen.

Het ontbijt de volgende dag bestond voornamelijk uit de dingen die we tijdens de BBQ niet hadden opgegeten, een goede reden dus om weer een vuurtje te stoken. Na het ontbijt hebben we nog een kleine les gevolgd in knopen leggen. Iets dat ik helaas nog steeds niet helemaal onder de knie heb…

Gebruikte Gear: Kelly Kettle (Bushcraftshop.nl) | Sierra Designs Backcountry Bed 600 (Bever) | Hangmat (Hennessy Hammock) | Gregory Deva 60 backpack (Bever) | BBQ rooster (Action) | Grand Trunk Hangmat (Bever)