Meerdere uren over de snelweg rijden kan redelijk saai zijn. Ook zal je af en toe moeten stoppen, zodat je fit en oplettend blijft tijdens het rijden. Een lange auto rit kan veel leuker gemaakt worden door af en toe te geocachen, alleen hier kan veel tijd in gaan zitten. Maar er zijn carpool caches, dicht bij de doorgaande weg dus ideaal voor een snelle oppikker.

Carpoolen is het delen van een auto voor woon en werk verkeer, hiervoor heeft de overheid carpool plaatsen aangelegd; parkeerplaatsen langs doorgaande wegen. Maar je hoeft helemaal niet te carpoolen om op zo een parkeerplaats te komen. Op ongeveer 200 carpool plaatsen in Nederland liggen geocaches, erg handig voor de reizende cacher. Hier kun je een overzicht zien in google maps.

Ook komen er geocaches voor die op de parkeerplaatsen langs snelwegen liggen, deze zijn natuurlijk nog makkelijker te bereiken. Hiervan vond ik een mooie site met alle Franse AutoStop geocaches. Deze geocaches zijn leuk om te doen als je op vakantie gaat, hierdoor kom je alvast in de vakantie & geocache stemming.

Geocachen Parkeerplaats

Het nadeel van geocaches op carpool en snelweg parkeerplaatsen is dat het vaak een vieze omgeving is, zeker als de cache in de bosjes licht op een parkeerplaats waar geen toiletten zijn. Dit is vaak al te lezen in de logjes van andere mensen en ik raad af om caches te doen waarbij vermeld staat dat het een vieze plek is. Ik denk dat je als Cache Owner nog beter moet nadenken over het leggen van een cache op een parkeerplaats dan bij het leggen van een ‘gewoone’ cache.

Natuurlijk liggen niet alle geocaches op parkeerplaatsen op een vieze plek. Er zijn ook goede en mooie geocaches. Een goed voorbeeld hiervan is GC1M764 in Leuven, Belgie. Deze heeft 180 favorite points en is zeker de moeite waard om te doen.

Wat is jou ervaring met geocaches op parkeerplaatsen?