Pi day

Foto van Geocaching.com

Op de Geocaching HQ blog zijn weer een aantal nieuwe souvenirs aangekondigd die je op bepaalde dagen kunt verdienen. Souvenirs zijn digitale badges die je kunt verdienen door op een bepaalde plek of dag een geocache als ‘found it’ logt of als je een event als ‘attended’ logt. Het is een leuk digitaal aandenken aan wat je die dag of op die plek gedaan hebt.

Op dit moment heb ik 54 souvenirs, waar van er 31 uit de maand augustus komen. Mocht je nieuwsgierig zijn welke souvenirs er allemaal beschikbaar zijn dan kun je op de site van groundspeak een lijst vinden.

mijn souvenirs

Een aantal van mijn souvenirs

Pi Day

Op 14 maart (3.14 als je de datum op de Amerikaanse manier noteert) is het Pi Day, een dag op het getal pi gevierd word. Bij geocaching hebben ze speciaal voor deze gelegenheid 2 souvenirs ontworpen. De eerste kun je verdienen door een event (inclusief CITO en mega-event)  bij te wonen op deze dag. Het tweede souvenir is te verdienen door een mystery cache als ‘found it’ te loggen op 14 maart, dit is om het mysterie van pi te vieren.

CITO souvenir

Als je op 25 of 26 april een CITO event bijwoont kun je hiervoor het speciale CITO souvenir verdienen. CITO staat voor Cache In Trash Out, dit is een event waarbij geocachers in een bepaald gebied afval gaan opruimen. Meestal is dit in samenwerking met de lokale gemeente of natuurbeheer.

15 Years of Geocaching

Als laatste kondigt geocaching HQ souvenirs aan die je kunt verdienen vanaf 2 mei. Hiermee word de verjaardag van geocaching gevierd, wat al weer 15 jaar oud wordt. Waarschijnlijk worden hier later meer details over bekend gemaakt.

Vinden jullie het leuk om souvenirs te verzamelen?