1316097983_traditional2Nieuwe geocaches die online komen zijn altijd leuk om naar te gaan zoeken, maar iemand moet deze caches ook verstoppen. Daarom zal ik hier wat tips geven hoe je een nieuwe cache kan verzinnen.

Er zijn 3 dingen belangrijk bij het maken van een nieuwe cache, dat zijn de locatie, het verhaal en de container. Deze zal ik 1 voor 1 bespreken.

 

images1. Locatie

Soms als je op de kaart kijkt zijn er steden of gebieden zonder caches. Dit kan betekenen dat er gewoon niks interessants is, maar dit zou ook kunnen beteken dat er niemand nog de moeite heeft genomen om er iets te verstoppen. Dit is een goede kans om hier een cache te verstoppen. Het handigste is dat je op een niet te grote afstand van je cache woont, omdat je op deze manier snel kan controleren of alles nog goed is en omdat je de omgeving waar je woont meestal het beste kent. Ook raad ik aan om alle multi caches en mysteries    die in de buurt liggen gedaan te hebben zodat je weet waar andere caches liggen. Als laatste is het natuurlijk het leukst als je een mooie locatie uit kiest of een locatie met een historische/culturele waarde.

2. Verhaal

Als je een locatie heb gevonden waar al een verhaal achter zit (bijvoorbeeld historisch) dan heb je geen speciaal verhaal meer nodig en kan je dat gebruiken in de cache beschrijving. Maar als jou locatie wat meer nodig heeft kan je er bijvoorbeeld mistery met een leuke of moeilijke puzzel van maken. Ik raad aan om bij een cache beschrijving nooit een te lang verhaal te zetten en het moet er natuurlijk ook verzorgt uit zien.534203_0__333_0

3. Container

De container moet natuurlijk bij de locatie passen. Ook moet de container natuurlijk goed verstopt zitten. Een container moet op gaan in de omgeving. Op sommige locaties is een goede en moeilijk te vinden cache vereist omdat hij bijvoorbeeld op een drukke plek ligt. Op andere plaatsen verstop je de cache misschien wat makkelijker zodat mensen bijvoorbeeld de natuur niet kapot maken met het zoeken.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en natuurlijk hoop ik ook dat jij een cache gaat verstoppen. Ik vind dat elke cache minimaal bij 1 van deze 3 bovengenoemde dingen iets bijzonders moet hebben.