Na het kamperen bij lage temperaturen op Hessenoord en de Veenkuil was het tijd voor een wat warmer avontuur. We hadden de datum weer twee maanden vooraf vastgezet, maar we hadden het niet beter kunnen treffen. Op 6, 7 en 8 april  2018 was het namelijk het eerste echt warme weekend van het jaar en we hebben van het weer genoten! Deze keer was de camping voor mij erg dichtbij want we gingen namelijk naar natuurkampeerterrein Quadenoord.

Vrijdagmiddag stopte ik een paar uurtjes eerder met werken zodat de kampeerpret al vroeg kon beginnen. Ik haalde de eerste een kampeergenoot van het station op en samen gingen we om boodschappen. Met een afgeladen auto reden we richting natuurkampeerterrein Quadenoord. We kwamen erachter dat de laatste paar kilometer van de weg naar de camping een zandpad is met gaten en hobbels, dus we moesten voorzichtig rijden.

Vlak voordat we op de camping waren zagen we een rode bus voor ons rijden; dat betekende meer kampeergenoten. Ook was er van ons gezelschap al iemand op de fiets aangekomen. Hij had het terrein al wat verkend en een plekje voor ons uitgekozen. Natuurkampeerterrein Quadenoord is een uitgestrekte camping met een trekkersveld naast het sanitair gebouw, maar ook ruime plaatsen in het bos. De plaatsen in het bos liggen wel op een kwartiertje wandelen van het sanitair en daardoor liggen ze ook lekker rustig. Wel zijn er overal over het terrein verspreid kleine wc hokjes, zoals je hierboven op de foto ziet.

De overnachting voor de eerste nacht pakten we primitief aan; de meesten sliepen in een hangmat. We waren hierdoor ook snel klaar met het opzetten. Daarna stookten we een vuurtje en aten we groenten en vlees dat we hierop roosterden. Tijdens het eten kwamen er nog meer vrienden aan en ons kampeerclubje begon dus te groeien. De avond was fijn. We maakten muziek en praatten gezellig bij het kampvuur.

De zaterdagochtend begon al redelijk vroeg maar na een lekkere cappuccino werd het een stuk beter. Na een lekker eitje met spek als ontbijt ging iedereen z’n eigen ding doen. Er werden boodschappen gehaald, gefietst, afgewassen, hout gezaagd en een grote tent opgezet. Deze tent is een van de twee tenten die mee gaat op vakantie naar Slovenië, daarom moest hij even getest worden. En als we dan toch de tent hebben opgezet dan kunnen we natuurlijk niks anders dan hem gewoon gebruiken om in te slapen.

Tijdens de middag druppelden er steeds meer vrienden binnen op de camping. Ook werd er met het klaarmaken van de avondmaaltijd begonnen. We maakten goulash in de Dutch Oven. Deze keer hadden we zelfs drie Dutch Ovens in gebruik; één met goulash, één met appelcrumble en één met cake. Ik vind het erg leuk dat we steeds weer nieuwe dingen verzinnen om in de Dutch Oven te maken.

De goulash was erg goed gelukt en ook dit was weer een gezellige avond. Helaas maken gezellige avonden de ochtenden wat moeizamer. Gelukkig werd ik gewekt met de geur van pannenkoeken en koffie. Na een wandeling begon iedereen met inpakken en opruimen, maar wij niet. Wij wouden graag nog een grote tent opzetten, namelijk de Bell tent die we een paar weken terug bij de Obelink kochten. Nadat dit was gebeurd konden wij ook naar huis vertrekken.

Al met al weer een erg geslaagd weekendje op natuurkampeerterrein Quadenoord. Een ontzettend mooi terrein waar het, doordat het sanitair zo ver weg is, bijna lijkt of je aan het wildkamperen bent. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Wat maak jij zoal in de Dutch Oven?

Gebruikte Gear: Hangmat (Hennessy Hammock) | Dutch Oven (Bushcrafshop.nl) | Hittebestendige handschoenen (Bol.com)| Tosti ijzer (Bushcraftshop.nl) | Skillet (Bushcraftshop.nl) | Sea To Summit Ultra-Sil 10L Wasbak (Bever)