Het is alweer even geleden, maar begin december 2017 hebben we gekampeerd op natuurcamping Hessenoord. Omdat ik meer wil kamperen heb ik een natuurkampeerkaart gekocht. Hiermee heb je voor €15 per jaar toegang tot alle natuurkampeerterreinen. Een aantal vrienden zagen het ook wel zitten om vaker te gaan kamperen en zo ontstond ons eerste kampeertripje naar natuurcamping Hessenoord.

Op vrijdagavond kwamen we in het donker aan. Op internet hadden we al gelezen dat we zelf een plekje mochten kiezen. We kozen het veld bij de kampvuurplaats en installeerden ons. We spanden een tarp aan de enige open zijde van de overdekte kampvuurplaats. Dit bleek een goed idee want het begon al snel te sneeuwen. De rest van de tenten werden in de sneeuw opgezet. Voor ons was dit een beetje moeilijker dan normaal. We hadden namelijk niet onze Quechua Quickhiker 3 bij, maar een grotere tent waar we nog nooit in geslapen hadden. Na het opzetten van de tent was het tijd om lekker te eten en op te warmen bij het vuur.

De volgende ochtend werden we wakker met het tentdoek dichter bij ons hoofd dan normaal. Het had ’s nachts nog meer gesneeuwd en het gewicht duwde het tentdoek naar beneden. Toen ik wakker werd had ik het erg koud en besloot een warme douche te nemen. Daarna schoof ik aan bij het kampvuur voor het ontbijt. Voor een aantal van onze vrienden was het alweer tijd om te vertrekken. Wij besloten, na een praatje met de campingeigenaar, om richting het dorpje Halle te wandelen. Daar hebben we een kop warme chocolademelk gedronken, wat ook gelijk het hoogtepunt van onze zaterdag was.

Eenmaal terug begonnen we met koken. We wilden namelijk een beenham in de Dutch Oven bereiden en die heeft redelijk wat tijd nodig om gaar te worden. Verder maakten we gepofte zoete aardappels, tomatensalade en zalm. Alles werd op het kampvuur bereid en smaakte goed. Later op de avond kwamen er twee fietskampeerders aan die erg blij waren dat er al een lekker vuurtje brandde. Na een gezellige avond bij het vuur ben ik tevreden en warm in mijn slaapzak in slaap gevallen.

Op zondagochtend ontbeten we met pannenkoeken en worstjes warm gemaakt in het tosti ijzer. Daarna hebben we redelijk snel ingepakt. Er werd namelijk hevige sneeuwval voorspeld en we wilden daarvoor thuis zijn. Helaas was er hierdoor geen tijd meer voor koffie, maar we waren wel voor de sneeuw thuis. Ik vond het heel tof om in de sneeuw te kamperen en met weinig ingewikkelde zaken bezig te zijn.

Ik vond Natuurkampeerterrein Hessenoord een mooi terrein. Het heeft drie verschillende velden, verwarmd sanitair en een overdekte kampvuurplaats. Wanneer het weer het toelaat is het ook mogelijk om bij je tent een vuurtje te maken in een van de vuurpotten. De omgeving van de camping vond ik niet zo heel spannend; je zit tussen de weilanden. Toch zou ik zeker naar deze plek terugkeren door het karakter van de camping.

Heb jij wel eens in de sneeuw gekampeerd?

Gebruikte Gear: Tent (oud) | Dutch Oven (Bushcrafshop.nl) | Tosti ijzer (Bushcraftshop.nl)