Geocaching logbook and pencil

Er zijn heel veel geocaching tools beschikbaar, maar welke gebruik ik nou het meest? In dit artikel lees je welke drie geocache tools ik echt niet zo kunnen missen.

GPS

Garmin eTrex

Mijn Garmin eTrex is onmisbaar in het vinden van geocaches, het is de beste geocache tool die er is. Natuurlijk kunt je ook geocachen met je smartphone, maar ik vind een echt GPS apparaat veel betrouwbaarder. Ook is de Garmin eTrex schokvast en spatwaterdicht. Dit is maar goed ook want het is me al vaak voorgekomen dat ik de GPS moest gaan zoeken ipv de geocache omdat ik hem verloren was.

Mijn handen

Geocaching

Mijn handen zijn toch wel mijn meest gebruikte tool om een geocache te vinden en te openen. Natuurlijk gebruik je soms ook een magneet, schroevendraaier, prikstok of zaklamp, maar bij de meeste geocaches die ik vind heb ik dit allemaal niet nodig. Naast mijn handen kunnen mijn hersenen me ook heel goed helpen bij het vinden van een geocache. Door logisch na te denken waar een cache verstopt ligt of door een moeilijk puzzeltje op te lossen.

Een Pen of potlood

Geocaching logbook and pencil

Zonder pen of potlood kun je geen geocaches loggen, dus een pen is echt heel belangrijk om mee te nemen. Het is heel vervelend als je een geocache vind en je kunt daarna niet je naam in het logboek schrijven omdat je de pen vergeten bent. Als je naam niet in het logboek staat dan kun je de geocache ook niet op internet als found it loggen.

Natuurlijk zijn de drie hierboven genoemde dingen geen echte geocache tools, maar het zijn wel essentiële dingen voor tijdens het geocachen. Onder de categorie travel – reisbenodigdheden kun je wel een aantal tools vinden. Ook kom je via de tag geocaching tools bij een aantal artikelen over tools terecht. In 2013 schreef ik ook wat er in onze geocache tas zit/zat. Als jullie het leuk vinden kan ik daar binnen kort een update over geven.

Wat is de geocache tool die jij niet kunt missen?