Ik vind het leuk om steeds nieuwe dingen te ontdekken. Een tijdje terug kwam ik het concept Microadventures tegen. Geïnspireerd door dit concept, had ik mijn eigen eerste Microadventure toen ik een tijdje terug in Frankrijk was. In dit artikel lees je wat ik meegemaakt heb.

Microadventure is een concept van Alastair Humphreys. Hij is een echte wereldreiziger die veel gefietst en gewandeld heeft in alle uithoeken van de wereld. Met microadventures probeert hij meer mensen naar buiten te krijgen uit hun comfortzone en nieuwe dingen te laten ontdekken. Een microadventure is een avontuur dicht bij huis. Het is goedkoop, kort en simpel maar ook heel erg effectief.

Mijn eerst Microadventure 1

Ik vind het concept van de microadventures heel erg tof en wou het graag zelf eens proberen. Op de foto hierboven zie je waar ik de nacht heb doorgebracht, namelijk op de veranda. Sommige zullen zeggen dat dit niet echt avontuurlijk is. Maar voor mij was het juist wel avontuurlijk omdat ik nog nooit zonder tent buiten had geslapen. Ook had ik nog nooit alleen buiten geslapen. Zo zie je dat je zelfs al een microadventure kan hebben in je eigen achtertuin.

Mijn eerst Microadventure 4

Mijn eerste Microadventure was een succes! Ik heb erg goed geslapen en genoten van de frisse lucht en natuurgeluiden. Ook kon ik de maan erg goed zien vanaf de plek waar ik sliep. Dit kleine avontuur heeft me gemotiveerd om in de toekomst vaker een Microadventure te plannen. Ook wil ik het boek over Microadventures graag lezen, het lijkt me leuk om nog meer ideeën te krijgen.

Heb jij wel eens een Microadventure beleefd?