Een paar weken geleden ben ik met twee klasgenoten spontaan een middagje naar Antwerpen geweest. Vanuit Leuven is dit ongeveer 50 minuten met de trein, maar vanuit Nederland ben je hier ook heel snel als je de internationale trein pakt.

Eigenlijk vond ik Antwerpen nooit zo’n mooie stad. Ik was er al een paar keer geweest om te winkelen en ik vond het een te drukke en grijze stad. Gelukkig was deze keer heel anders en heb ik een aantal leuke plekjes van Antwerpen ontdekt.

Stadsfeestzaal

Antwerpen 2

De stadsfeestzaal ligt aan de Meir, de grote winkelstraat. Ik was hier nog nooit binnen geweest en ik was verbaasd hoe mooi het hier binnen was. Ik vind eigenlijk dat het op de foto niet zo mooi is als in het echt. Ook zit in de stadsfeestzaal de winkel de Flying Tiger, hier wou ik al een tijdje een bezoekje aan brengen. Ik kocht er een nieuw A4 hardcover schrift voor school met het periodiek systeem der elementen erop.

Stadhuis van Antwerpen

Antwerpen 3

Daarna zijn we doorgelopen naar het Stadhuis. Het stadhuis van Antwerpen is niet zo mooi als dat van Leuven of Middelburg, maar het is zeker wel een mooi gebouw. Vlakbij het stadhuis zit ook een informatiepunt voor toeristen. We zijn hier naar binnen gegaan om te vragen of er in Antwerpen dingen zijn die gratis zijn voor studenten, maar helaas is dit in Antwerpen niet zo veel.

Kasteeltje Hetsteen

Antwerpen 4

Ik wist niet dat er in Antwerpen een kasteeltje staat, maar het is toch echt zo. Binnen staat een oude zandloper en is er een soort doe-centrum voor kinderen. Het kasteeltje staat langs de Schelde en je kunt hier ook langs het water lopen. Als je rechterkant op loopt kom je bij een oude treinwagon, hier vonden we een geocache.

Antwerpen 5

Sint-Annatunnel

Antwerpen 6

Als laatste zijn we door de Sint-Annatunnel onder de Schelde door gegaan. Deze tunnel heeft prachtige oude roltrappen en het ruikt er ook naar oude machines. Het is best een stukje lopen door de tunnel maar als je aan de andere kant bent krijg je wel het onderstaande uitzicht als beloning.

Antwerpen 1

Ik vond dit middagje Antwerpen erg leuk en ik heb de stad op een andere manier leren kennen. Ik wil nu zeker nog eens terug om nog meer leuke plekjes te ontdekken. Als je zelf ook naar Antwerpen wilt kun je heel eenvoudig via de site van NS internationaal een kaartje boeken. Onder de 26 jaar krijg je zelfs korting en betaal je voor een retourtje Amsterdam – Antwerpen maar €8,40 als je een studenten-OV hebt.

Heb jij nog meer tips voor een bezoekje aan Antwerpen?