Op 11 oktober is het weer International EarthCache Day. Op die dag vieren we het geocaching spelbord, namelijk de aarde. Op 11 oktober is er ook een souvenir te verdienen als je een earthcache vind. Earthcaches zijn een bijzonder soort geocaches en leren ons iets over de aarde.

Microadventure Bivakzone Meerdaalwoud 12

Tijden de geocaching15 road trip High-Five for the Earth vertelde ik al wat meer over wat een earthcache is. Kort samengevat is een earthcache een geocache zonder container, maar in plaats daarvan brengen ze je naar een een unieke locatie en leren ze je iets over de aarde. Om deze geocache als gevonden te loggen moet je goed op de informatiepagina van de earthcache kijken, vaak zijn er een aantal vragen die je moet beantwoorden over de locatie waar je bent. Vaak word er ook gevraagd of je een foto maakt op de locatie, voorbeelden van zo’n foto zie je in dit artikel.

Earth Cache 3

Op 11 oktober vieren we dus de aarde. Deze aarde, waar wij geocaches in verstoppen, moeten we met respect behandelen. Door middel van earthcaches kom je steeds meer over de wonderen van de aarde te weten. Maar ook bij het zoeken en verstoppen van andere geocaches moeten we voorzichtig zijn met de aarde. Probeer zo min mogelijk schade aan te brengen aan de natuur en laat dieren met rust.

International EarthCache Day

Respect voor de aarde betekent ook dat je je afval niet zomaar ergens achterlaat in de natuur. Veel geocachers nemen zelfs vuilniszakken en handschoenen mee tijdens hun zoektochten om het afval wat ze tegen komen op te ruimen. Als iedereen een klein beetje afval opruimt blijft onze natuur schoon en lopen dieren geen gevaar. En ik hoop dat in de toekomst steeds minder mensen hun afval achterlaten in de natuur.

Earth Cache 2

Op geocaching.com kun je via de advanced search gemakkelijk een earthcache bij jou in de buurt opzoeken, zo ben je klaar voor 11 oktober. De antwoorden op de vragen die bij de earthcache horen kun je via mail of het message center naar de geocache eigenaar versturen. Plaats de antwoorden niet in je log!

Wat vind jij dat we moeten doen om de aarde te respecteren?