Tijdens onze motor road trip vorig zomer hebben we 10 dagen gekampeerd en helaas hebben onze reisflesjes met douchegel twee keer gelekt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar nieuwe reisflesjes zodat dit ons niet nog een keer gaat gebeuren. Ik kwam de GoToob reisflesjes tegen van het merk HumanGear en was snel overtuigd dat dit goede flesjes zijn, dus ik kocht ze en vandaag lees je wat ik van deze flesjes vind.

Humangear GoToob 1

Ik kocht een verpakking met drie GoToobs, maar je kunt ze ook per stuk kopen. Ook zijn de flesjes in verschillende kleuren te koop, zo kun je bijvoorbeeld makkelijk uit elkaar houden van wie welk flesje is (of je kunt natuurlijk gewoon je favoriete kleur kiezen). Eerst een aantal eigenschappen van de GoToob:

  • Grote vulopening
  • Makkelijk te doseren
  • ID rand waar je kunt aangeven wat er in het flesje zit
  • Verschillende formaten: 37 ml, 55 ml & 88 ml
  • BPA en PVC vrij, waardoor je er ook voedsel in kunt bewaren
  • Lekt niet
  • Levenslange garantie

Humangear GoToob 4

We hebben deze GoToob flesjes nu een paar keer meegenomen tijdens korte trips en ze bevallen erg goed. Tot nu toe hebben ze niet gelekt en zijn ze mee geweest in de backpack en in het vliegtuig. Ook ben ik erg tevreden hoe gemakkelijk de flesjes vullen; met onze oude reisflesjes was het snel een rommeltje omdat de douche gel overal langs het flesje liep, maar dat is bij deze flesjes niet het geval. Wel moet je de flesjes vasthouden tijdens het vullen of ergens tussen klemmen, want om de GoToob neer te kunnen zetten moet de dop erop zitten.

Humangear GoToob 5

De GoToob reisflesjes zijn in verhouding met de standaard reisflesjes wel wat duurder – het grootste formaat kost 9 euro per stuk – maar dit vind ik zelf geen probleem. Op het moment dat je deze reisflesjes koopt is het een vrij groot bedrag om uit te geven, maar hiermee koop je wel reisflesjes voor de rest van je leven. HumanGear geeft namelijk levenslange garantie, zelfs als je zelf je reisflesjes kapot maakt. Ik heb mijn GoToob flesjes nog niet zo heel lang en ze zijn dus ook nog niet kapot. Hierdoor heb ik deze service helaas nog niet kunnen uitproberen.

Je kunt de GoToob reisflesjes op verschillende plekken bestellen. Ik bestelde deze set van drie flesjes bij de Zwerfkei, maar ook bij de A.S. adventure verkopen ze de GoToob reisflesjes.

Update 2020: Ondertussen heb ik wel gebruik gemaakt van de service van HumanGear. De dop van een van mijn flesjes was kapot, dus ik nam contact met ze op. Ze reageerde snel en stuurde mij 2 vervangende doppen, plus een extra klein reisflesje als goedmakertje. Ik ben erg tevreden en gebruik de GoToob flesjes nog steeds.