Goodies1

In het artikel: ‘Wat zit er in onze geocaching tas?’ schreef ik dat wij altijd goodies mee nemen om achter te laten in geocaches. Maar wat zijn goodies precies? Zijn er regels aan verbonden? Waarom laten wij goodies achter in geocaches? En waar kopen wij onze goodies? Lees snel veder om achter de antwoorden van deze vragen te komen.

Goodies zijn ruilobjecten die in geocaches van formaat small en groter worden achtergelaten. Meestal zijn het kleine speelgoedjes, maar je kunt ook dingen voor volwassenen tegenkomen. Goodies zijn dus kleine beloningen, eigenlijk altijd bedoeld voor kinderen. De cache owner (CO) stopt meestal een aantal goodies in de geocache voordat deze online komt. Goodies geven je bij grootte geocaches het gevoel van een echte schatkist.

Goodies3

Er zijn zo ver ik weet geen geschreven regels aan goodies verbonden. Maar ik vind wel dat je je aan bepaalde ‘gedragsregels’ moet houden, dit zijn:

  1. Trade Up
  2. Trade equal
  3. Don’t Trade

Op sommige geocache pagina’s zie je dit ook als banner staan. Het betekent dus dat als je ruilt, je altijd iets van dezelfde of een hogere waarde moet achterlaten. Dit betekent dus ook dat je geen schelpen, veren, steentjes, blaadjes, enzovoort moet gebruiken als goodies. Je mag je eerlijk geruilde goodies houden, goodies zijn dus totaal iets anders dan trackbles.

Goodies2

Als je een wat grotere geocache vind is de inhoud vaak heel triest. Er zit weinig in de geocaches, terwijl er zo veel ruimte is om iets achter te laten. Ik weet niet of dit komt omdat de CO toen de cache gepubliceerd werd niks heeft achter gelaten of dat de cache leeg ‘geroofd’ is, maar ik vind het altijd jammer om te zien. Ik vind het vooral jammer omdat kinderen er meestal naar uitkijken om de ‘schat’ te vinden. Daarom laten wij vaak goodies achter zonder zelf iets mee te nemen, zo hopen we dat de kwaliteit van de inhoud verbeterd.

Heb ik je al enthousiast gemaakt om ook goodies te gaan ruilen of achter te laten? Heel veel geld hoef je niet uit te geven aan goodies, wij kopen deze namelijk bij de kringloop winkel. Let hierbij wel altijd op dat de goodies heel, compleet en schoon zijn. Ook is het handig om verschillende maten goodies te kopen, zodat je voor elk formaat geocache iets bij hebt.

Ruil jij vaak goodies?