Vanaf vandaag kun je alweer het derde souvenir verdienen van de geocaching road trip 2015. De souvenirs hiervoor waren ‘Fun With Favorites’ en ‘Meet Your Road Trip Crew’. Het derde souvenir heet ‘Let’s Get Extreme!’, voor dit souvenir moet je een geocache loggen met een difficulty 5 of een terrain 5.

Alle geocache owners moeten wanneer ze een nieuwe geocache neer leggen aangeven wat de difficulty en het terrain zijn. Dit word aangegeven door middel van sterren, het laagste aantal sterren is 1 en het hoogste is vijf. Om dit derde souvenir te verdienen moet de difficulty of het terrain van een geocache die je vind vijf sterren hebben.

Difficulty

Difficulty is de moeilijkheid van een geocache. Dit kan opgedeeld worden in twee verschillende soorten moeilijkheid. De eerste is een moeilijke puzzel voordat je kunt gaan zoeken, dit zijn dan ook altijd mystery geocaches. Deze puzzels moet je dus thuis oplossen. Een voordeel hiervan is dat je makkelijk contact kunt leggen met andere geocachers tips te vragen of te discussiëren over de puzzels. De tweede soort met een hoge moeilijkheidsgraad is een puzzel in het veld, dit kan bijvoorbeeld een crypto zijn waarbij je goed moet nadenken voordat je de geocache open krijgt.

Terrain

Een geocache met een hoog terrein beteekend meestal één van de onderstaande dingen:

  1. Je hebt een boot nodig om de geocache te loggen.
  2. Je hebt een boomklim uitrusting nodig om de geocache te loggen.

Er zijn mensen die zo veel mogelijk van deze geocaches proberen te loggen. Maar als je geen van beide “tools” hebt kan het lastig worden om een geocache met terrein 5 te loggen.

Welke geocache ga ik doen?

Difficulty and terrain

 

Het bovenstaande grafiekje zijn mijn statistieken van geocaching.com. Hier kun je zien dat ik maar één keer een geocache met terrain 5 en één keer een geocache met difficulty 5 heb gelogd. Welke geocache ik ga loggen om het souvenir te verdienen weet ik nog niet. Een boomklim geocache gaat het zeker niet worden, want hiervoor heb ik de spullen niet. Er liggen hier in Zeeland verschillende geocaches waarvoor je een bootje voor nodig hebt, misschien dat ik één van deze geocaches ga proberen.

Welke geocache ga jij zoeken voor het ‘Let’s Get Extreme!’ souvenir?