Eindelijk is het zover! De geocaching roadtrip 2015 begint! Het eerste souvenir kun je vanaf vandaag verdienen door middel van een geocache vinden met minimaal 10 favorite points. In dit artikel leg ik uit wat favorite points zijn en laat ik je het nieuwe souvenir zien.

Geocaching 2015 - 2

Deze foto kreeg ik in de mail via de geocaching co-pilot, super grappig!

Favorite points

Het eerste souvenir is te verdienen door een geocache te vinden met minimaal 10 favorite points. Favorite points zijn een soort bonuspunten die premium member geocachers aan hun gevonden geocaches kunnen geven. Als premium member zijnde krijg je per 10 gevonden geocaches 1 punt die je aan jouw favorieten kunt toewijzen. Alle geocachers kunnen zien hoe veel favorite points geocaches hebben, dit staat boven aan de geocache informatie pagina. Geocaches met veel favorite points zijn dus geliefd bij premium member geocachers, daardoor zijn ze meestal extra leuk om te vinden.

Ik geef zelf ook favorite points aan geocaches die ik leuk vond, hier en hier kun je een aantal van mijn favorieten zien.

Hoe vind je een geocache met minimaal 10 favorite points?

De nieuwe zoekmachine van geocaching.com bied de functie om geavanceerd te zoeken. Hierbij kun je het minimaal aantal favorite points instellen. Zelf vind ik 10 favorite points niet heel veel en ik wil een geocache zoeken met veel meer favorite points. Helaas moet dit waarschijnlijk nog wel heel even wachten totdat mijn examenperiode voorbij is.

Het souvenir

Geocaching15 Souvenirs FAVORITES

Foto van geocaching.com

Hierboven zie je het nieuwe souvenir dat je krijgt als je een geocache met minimaal 10 favorite points hebt gevonden. Ik vind hem heel erg leuk. Ik zag ook dat je in de winkel van geocaching.com een patch kan kopen van dit souvenir, dus waarschijnlijk komen er patches van alle souvenirs. Ik vind patches zo ontzettend leuk en zou ze het liefst allemaal willen.

En verder…

Op de geocaching.com website is er een pagina waar je je voortgang van de geocaching roadtrip 2015 kan volgen. Ik vind dat de pagina erg leuk is vormgeven. Ze hebben zelfs een speciale playlist samengesteld, dit zijn leuke nummers die je kunt luisteren tijdens je roadtrip. De playlist vind je onderaan de voortgangspagina. Ook is er een hashtag in het leven geroepen die je in je twitterberichten of instagram foto’s kunt gebruiken, dit is #Geocaching15.

Ik ga proberen om mijn #Geocaching15 story in 15 foto’s vast te leggen. Aan het eind van de roadtrip, in september, zal ik deze foto’s met jullie delen.

Welke geocache ga jij zoeken met minimaal 10 favorite points?