Zondag 1 februari ging ik samen met mijn vriend naar de Fiets en Wandelbeurs. Ik won kaartjes via bergwijzer.nl waar ik mee deed aan een prijsvraag. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten bij deze beurs, maar ik heb een super toffe dag gehad.

Midwinteruitje2

We vertrokken vroeg richting Amsterdam, want om 11 uur zou er een een lezing zijn die we graag bij wouden wonen. Het verkeer zat mee en we kwamen goed op tijd aan. Voor de RAI liepen al veel mensen met wandelschoenen en dag-rugzakken, dus we wisten al snel welke kant we op moesten.

Helaas ging de lezing die we bij wouden wonen niet door, maar hierdoor hebben we wel een andere lezing bij kunnen wonen. Dit was ‘Zo maak je de mooiste natuurfoto’s‘ van David Brand. Hij gaf een aantal leuke tips en liet mooie foto’s zien.

Fiets en Wandelbeurs2

Daarna was het tijd om de beursvloer te verkennen. Er waren zo veel verschillende bestemmingen aanwezig dat ik bijna niet kon kiezen. We hebben ons beperkt tot het verzamelen van informatie over Duitsland, België en Nederland, omdat we aankomend jaar in een van deze landen willen gaan kamperen. Ook hebben we rondgekeken bij de kampeer spulletjes en een mooi tentje gezien waar we voor willen sparen.

Ook volgde we de lezing ‘Wat gaat er in mijn rugzak en wat niet?’ gegeven door Marloes Fraij van de Rugzaklopers. Dit was een introductie over wat je mee neemt tijdens een weekend backpacken. Ik vond het erg interessant en heb een paar goede tips gekregen.

Fiets en Wandelbeurs3

Het was echt een hele leuke dag waar we veel inspiratie hebben op gedaan.