IMG_3235Voordat we op vakantie gaan naar Frankrijk zoek ik altijd verschillende geocaches op die we kunnen gaan zoeken. In het gebied waar we altijd heen gaan, nabij Lapalisse, waren weer een aantal nieuwe Geocaches bij gekomen. Een van deze caches viel mij op, het was een mystery die je van te voor thuis moest oplossen. Maar wat mij vooral opviel was de cache behuizing, dit was een soort schatkist met muntjes.

Le Tresor de SLAM03

Toen ik begon met het oplossen van deze mystery snapte ik het niet helemaal. Het was in het Frans geschreven en de vertaling die ik kreeg was een beetje krom. Maar na een berichtje gestuurd te hebben naar de Cache Owner werd het me duidelijk. Je moest bij 6 van zijn andere geocaches op geocaching.com vragen beantwoorden over foto’s. Na dit gedaan te hebben kwam ik uit op een coördinaat dat goed mogelijk was, maar helaas geen groene checker.

Na mijn resultaat nog eens overlopen te hebben met mijn vader kwamen we er achter wat ik fout gedaan had, en hadden we een correct coordinaat. Nu moest er nog een tweede gedeelte van deze puzzel oplossen. Er zitten namelijk twee cijfersloten op de cache waarvoor je de codes moest uitrekenen. Dit moest je doen doormiddel van een berekening met de coördinaten van de 6 geocaches die je eerder ook gebruikt had voor de foto’s. De uitkomst hadden we gecheckt bij de cache owner en alles was goed, dus we konden op pad.

IMG_3240

In Frankrijk aangekomen regende het en toen we bij de cache aankwamen was het al duidelijk dat we dit niet konden gaan doen met onze goede kleren.  Dus een paar dagen later zijn we weer terug gekeerd om deze keer in kleren die vies mogen worden naar boven te klimmen.

De cache was er mooi, en zeker de moeite waard. Hij was gevuld met geocache muntjes waarvan iedereen die hem gevonden heeft er 1 van mee mocht nemen. Dit was een leuk souvenir.