IMG_3860

De zomer is voorbij, dit betekent dat er een einde komt aan het warme weer en de lange dagen. Voor mij komt hierdoor meestal ook een einde aan het seizoen waarin ik het meeste geocache. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn, want de herfst heeft ook veel voordelen.

Het eerste voordeel van de herfst is dat het niet zo warm is. In de zomer kan het ’s middags soms te warm zijn om iets te doen, zeker als je op vakantie gaat richting het zuiden. Je moet dit niet verkeerd opvatten, want ik hou van warm weer en lekker in het water ronddobberen. Maar ik hou er niet van om al helemaal bezweet te zijn als ik een stap zet. En meestal moet je toch een stukje wandelen om te kunnen geocachen.

Een ander voordeel van de herfst is dat er minder muggles rond lopen. Mensen gaan massaal naar buiten in de zomer, maar zodra de zon verdwijnt blijven de meeste binnen. Hiervan kunnen wij geocachers profiteren, we kunnen nu veel rustiger zoeken naar alle schatten.

De herfst (en de daarna komende winter) leent zich ook heel goed voor het oplossen van Mystery geocaches. Op een koude en donkere avond lekker op de bank zitten puzzelen is een fijn tijdverdrijf. De geocaches die je oplost kun je bewaren tot volgende lente/zomer, maar je kunt ze ook gaan zoeken op een mooie herfst dag.

Het laatste voordeel van de herfst heeft niks met geocaching te maken, maar is voor mij wel een lichtpuntje in de donkere maanden die er aan komen. In de herfst kan ik eindelijk weer met een dekentje op de bank, lekker thee of chocomel drinken en natuurlijk binnen kaarsjes branden. Dit klinkt toch allemaal heel erg gezellig… Zo is de herfst toch nog iets waar we blij van kunnen worden.

Wat vind jij een voordeel van de herfst?