Een tijdje terug kwam ik het boek Sightseeing Sofa tegen geschreven door Jeannette & Ronald van Eekelen. Het vrij dikke boek en de mooie cover trokken meteen mijn aandacht. Vandaag vertel ik jullie wat ik van dit boek vind.

Sightseeing Sofa 3

Sightseeing Sofa gaat over de wereldreis van Jeannette & Ronald van Eekelen. Ze reisden naar de verschillende plaatsen zonder een vliegtuig te gebruiken. Jeannette & Ronald zijn getrouwd en wonen in Amsterdam, voor beiden is reizen een grote passie. Tijdens de reis kon je Jeannette & Ronald op internet volgen, hier gaven mensen suggesties voor een kleine omweg of tussenstop. Ik vind dit een erg leuk idee voor de opzet van dit boek.

Sightseeing Sofa 4

Het boek Sightseeing Sofa is chronologisch ingedeeld per plaats die Jeannette & Ronald bezocht hebben. Per plaats krijg je wat informatie over de omgeving, een interview met een lokaal persoon en een persoonlijker stukje van Jeannette of Ronald. Ook word elke plaats beoordeeld op verschillende punten:

  • Off the beaten track
  • Authentiek
  • Indrukwekkend
  • Budgetvriendelijk
  • Bereisbaar

Sightseeing Sofa 2

Vooral de interviews in het boek Sightseeing Sofa vind ik erg leuk. Hier vragen ze mensen: ‘Waarom staat je Sofa hier?‘, ‘Waar zou je nog wel eens een Sightseeing tour willen maken?‘ & ‘Wat is voor jou de ideale plaats om je Sofa neer te zetten?‘. Je krijgt hierdoor een beeld hoe de mensen over de wereld denken en wat voor leven ze leiden.

Ik vind Sightseeing Sofa een erg leuk boek, want het is heel anders dan een doorsnee reisboek dat je informatie geeft over een bepaalde bestemming. Het is een persoonlijk verhaal, maar je krijgt ook ideeën over welke plaatsen je zelf zou willen bezoeken. Sightseeing Sofa is te koop op bol.com voor €25,00

Kende jullie het boek Sightseeing Sofa al?