Jippie! Eindelijk heb ik hem in handen: Jamie’s Comfort Food. Ik gaf mezelf dit boek als verlaat kerstcadeau en ik vind het echt een super mooi boek. Met mooie foto’s en super lekkere recepten (denk ik ;-) ).

Jamie Oliver begint dit boek met zijn definitie van comfort food. Eigenlijk komt het er op neer dat elk gerecht comfort food kan zijn als het maar goed bereid is. Ik wist zelf niet echt wat ik moest verwachten van comfort food, maar met 100 recepten denk ik dat er zeker voor iedereen wat bij zit. Ik lees de kookboeken van Jamie Oliver altijd van voor naar achter helemaal door. Bij elk recept schrijft hij een persoonlijk verhaaltje waarom hij dit recept heeft gekozen of waar het hem aan doet denken.

Comfort Food2

Ik ben een groot fan van Jamie Oliver, daarom kocht ik dit boek ook in het Engels. De woordkeuze en humor blijven zo bewaard en het is bijna alsof ik Jamie het hoor zeggen als ik dit boek lees. Ook de foto’s in Jamie’s Comfort Food zijn super mooi. Er staan niet alleen food foto’s in maar ook foto’s van Jamie zelf en zijn gezin. Als fan is dit natuurlijk erg leuk om te zien.

Comfort Food5

Dit boek is niet voor de snelle doordeweekse maaltijd en ook niet als je op je budget wilt letten. Misschien staan er wel een paar recepten in dit boek die aan die criteria voldoen maar het grootste gedeelte is ‘echt comfort food’. Ik heb nog geen recepten gemaakt uit Jamie’s Comfort Food maar dat ben ik zeker wel van plan. Na de examens in een lui weekend ga ik een recept uitkiezen om uit te proberen.

Comfort Food3

Ik kocht Jamie’s Comfort Food op Bol.com voor €19,77.

Vinden jullie de kookboeken van Jamie Oliver ook leuk?