Toen ik het rugzak handboek in de kringloopwinkel zag liggen moest ik het hebben. Het deed me denken aan het soort boeken wat ik vroeger in de bibliotheek altijd tof vond. En uit die tijd komt dit boekje ook, het is namelijk geschreven in 1995 door Hugh Mc Manners.

Het Rugzak Handboek 2

Het rugzak handboek is volgens mij veel gelezen door de vorige eigenaar of eigenaren, de hoekjes zijn beschadigd en sommige bladzijden zijn een beetje vies. Maar dat maakt dit boekje niet minder leuk. Er staan veel plaatjes en handige tips in, ook is het soms heel grappig omdat het zo ouderwets is.

Toen ik dit boekje aan mijn vriend liet zien kwam het hem heel bekend voor. Een paar weken later toen we bij zijn ouders op bezoek waren hebben we in de boekenkast rond gesnuffeld. We vonden daar precies hetzelfde boekje, hoe grappig!

Het Rugzak Handboek 3

Dingen zoals kaartlezen, weersvoorspellingen en noodsignalen zijn dingen die tijdloos zijn, deze informatie uit het rugzak handboek is daarom ook nog goed bruikbaar. Minder bruikbaar zijn de voorbeelden van uitrusting die ze laten zien. Om aan de spullen te komen die ze hier aanraden moet je denk ik goed zoeken op marktplaats en kringloopwinkels.

Het rugzak handboek is niet meer nieuw in de winkel te koop. Ik heb het vooral gekocht omdat het me zo nostalgisch aan deed voelen. Ook is het een makkelijk leesbaar boekje en wie weet kan ik een van de tips die er in staan een keer gebruiken.

Houden jullie van zulk soort oudere boeken?