BBQ Bijbel

Met het weer van afgelopen week zou je denken dat de zomer nog ver weg is. Toch kijk ik al uit naar de warme avonden waarop we kunnen BBQen. De BBQ Bijbel is geschreven door Peter De Clercq en met 287 pagina’s is het ook echt een flink dik kookboek. Vol met ideeën voor een heerlijke zomeravond.

BBQ Bijbel

Peter De Clercq is een Belgische chefkok die in 2003 wereldkampioen barbecue is geworden. Daardoor is het ook niet gek dat hij dit boek met maar liefst 500 verschillende gerechten heeft geschreven. Er staan in dit boek veel verschillende recepten, van basisrecepten tot hele ingewikkelde recepten. Onderwerpen die aan bod komen zijn: sauzen, hapjes, rookgerechten, vis en schaaldieren, vlees en gevogelte, wereldkeuken, vegetarische gerechten, tafelgrill, buffetbarbecue, kinderbarbecue, picknickbarbecue, kampvuurbarbecue, exotische barbecue, wild, bijgerechten, desserts, barbecuerecepten van vrienden.

BBQ Bijbel

Het boek bevat veel tips en mooie foto’s. Helaas zit er niet bij elk gerecht een foto, dit hadden ook wel heel veel foto’s geworden. Toch vind ik het altijd veel meer aanspreken als ik een foto van een gerecht zie. Door de vele recepten is het aanbod overweldigend en is er denk ik altijd wel een recept naar je smaak.

Ik vind de basisrecepten het leukst, de rest van de recepten zijn vrij ingewikkeld. Ik denk dat ik deze recepten niet zo snel zou maken. Ook zijn er veel recepten waar je veel voorbereidingen in de keuken moet doen. Dit vond ik jammer omdat ik het in de zomer juist leuk vind om alles buiten klaar te maken.

BBQ Bijbel

Ik zelf heb dit boek in de kringloop gekocht, maar nieuw is de BBQ Bijbel te koop bij Bol.com voor €29,99. Ik zal het niet zo snel aanraden om te kopen, behalve als je echt culinaire hoogstandjes op de BBQ wilt maken.

Barbecue Klasieke en Moderne Recpeten

Later kocht ik in de kringloop winkel dit boek: Barbecue, klassieke en moderne recepten. Er staan niet zo heel veel recepten in, wel zijn alle recepten simpel te maken en lijken ze mij erg lekker.

Wat is jouw favoriete BBQ recept of boek?