Op 2 en 3 mei kon je het 15 Years of Geocaching souvenir verdienen, daardoor ontgrendelde je de geocaching missie voor 2015. Als je alle zes de nieuwe souvenirs wil verdienen deze zomer moet je wat gerichter gaan geocachen. Ook is het handig om een aantal dingen voor te bereiden.

Ik schreef eerder al een artikel welke souvenirs er te verdienen zijn deze zomer, maar hier zijn ze nog een keer ter herinnering:

  • 19 juni: Vind een geocache met 10 of meer favorietpunten.
  • 3 juli: Log een Event, Mega-Event of Giga-Event als attended.
  • 17 juli: Vind een T5 of D5 geocache.
  • 31 juli: Vind een EarthCache of log een CITO als attended.
  • 14 augustus: Vind een Mystery Cache.
  • Wanneer je alle vijf hebt verdient krijg je automatisch het zesde bonus souvenir.

Hieronder vind je een aantal tips om voorbereid te werk te gaan.

Locatie

Veel mensen gaan op vakantie deze zomer. Maak een lijstje met waar je bent deze zomer en kijk welke souvenirs er in die tijd online komen. Op vakantie heb je niet altijd internet, dus misschien moet je iets meer voorbereiding doen door vooraf mogelijke geocaches op te schrijven.

Zoeken

Hiermee bedoel ik niet het echt zoeken van geocaches buiten, maar het zoeken van geocaches op internet. Kijk wat er nog bij jou in de buurt ligt en maak een lijstje met mogelijkheden. Met de nieuwe zoekfunctie van geocaching.com kun je specifiek zoeken op geocache type, favorietpunten en moeilijkheidsgraad/terein. Het zoeken kun je ook combineren met je locatie deze zomer, het zou zomaar kunnen zijn dat er op jouw vakantielocatie een geocache ligt die je nog nodig hebt voor een souvenir.

Nog even wachten…

Als er nieuwe geocaches online komen is het erg verleidelijk om meteen te gaan zoeken, maar ik raad aan om dit niet te doen. Kijk eerst of je de cache kan gebruiken voor een van de souvenirs, en wees een slimme geocacher deze zomer in plaats van naar podiumplekken te jagen

Events

Events worden meestal al wat langer van te voren op geocaching.com aan gegeven. Bij een event moet je op een bepaalde plek en op een bepaalde tijd aanwezig zijn om te kunnen loggen. Hou hier rekening mee en plan dit in.

Los mystery geocaches op

Het is wat moeilijker voor te stellen in de zomer, maar het zou zo maar een dag kunnen regenen. Los op zo een dag alvast wat mystery geocaches op. Zo kun je zodra je voor dit souvenir kan gaan zoeken meteen aan de slag.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt en dat het je lukt om alle souvenirs te verdienen deze zomer!

Als je het leuk vind kun je ook nog een geocoin kopen speciaal voor 15 years of geocaching bij geocachingshop.nl!

Wat zijn jou tips om de geocaching missie van 2015 voor te bereiden?